OneAPI
سایت OneAPI به عنوان اولین ارائه دهنده REST API در ایران فعالیت خود را از فروردین ماه 1398 آغاز نموده است. هدف از ارائه این وب سرویسها راحتی و بهبود سرعت برنامه نویسی توسعه دهندگان در استفاده از REST API است. با توجه به گستردگی دنیای تکنولوژی سایت OneAPI وب سرویسهای خود را در قالب خروجی JSON در اختیار توسعه دهندگان عزیز قرار میدهد.
هدف OneAPI
OneAPI بر آنست که نسل دیگری از خدمات و سرویس های اینترنتی را ارائه نماید ، سرویس هایی که رایج ترین نوع آن تحت عنوان وب سرویس REST API امروزه عنصری شناخته شده و بسا حیاتی برای دنیای اینترنت محسوب می شوند.
عمدتا مخاطب وب سرویس ها، مدیران وب سایت ها و سامانه های اینترنتی می باشند چرا که وب سرویس ها نقش واسط و انتقال دهنده خدمات و یا اطلاعات تولیدی یک وب سایت را برای وب سایت دیگری بر عهده دارند و عملکرد OneAPI نیز پیرو همین قاعده است.
API
API مخفف چیست؟ به معنی رابط کاربردی برنامه نویسی یا Application Programming Interface و همچنین جنبه اساسی تشکیل وب 2 است. اما واقعا API چیست؟ این کلمه توجه خاصی به رابط یا Interface دارد. اگر شما هر گونه تجربه ای در برنامه نویسی داشته باشید، همه معانی و مخفف ها با شنیدن کلمه Interface به ذهنتان می آید؛ اما ما بیشتر علاقمند به دانستن معنی کلاسیک و معمولی آن هستیم. یک رابط (Interface) یک مرز مشترک بین دو سیستم و سرویس جدا است. از جمله می توان این موضوع را برداشت کرد که بین این دو سیستم ارتباط برقرار است.
REST API
REST کلمه اختصاری برای Representational State Transfer است. تعریف REST را به صورت ساده میتوان اینطور بیان کرد: نمایش اطلاعات برای کاربران از راهی که خوانایی بالایی داشته باشد. یکی از مفاهیم اصلی که باید در ارتباط با REST بدانید این است که REST یک پروتکل یا استاندارد نیست، این تنها یک راهحل و یا یک سبک معماری برای نوشتن APIها است.
REST یک روش معماری و چیدمان است و حال RESTful را میتوان مفسری برای REST دانست. برای مثال اگر شما یک سرور دارید و قسمت Back-End یک REST API دارد، اگر یک کاربر از قسمت Client-Side یک درخواست برای استفاده از API بکند، کاربر شما Restful خواهد بود.
JSON
JSON کوتاهشدهی عبارت Javascript Object Notation است. JSON شیوهای است که با کمک آن اشیا و اطلاعات برنامهنویسی به متن قابل پردازش توسط رایانه و قابل فهم برای انسان تبدیل میشوند. نکته مهم در این شیوه قابلیت فهم آسان توسط انسان است که در دیگر شیوهها مانند XML کمتر به آن توجه شده است. همان گونه که از نام JSON مشخص است، جاوااسکریپت به صورت پیشفرض میتواند رشتههای JSON را پردازش و آنها را ایجاد کند. افزون بر جاوااسکریپت، تقریبا تمام زبانهای برنامه نویسی متداول از JSON پشتیبانی می کنند.